Maďarská polévka z pražené krupice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Sádlo škvařené
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Pšeničná krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 144 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 9.7 mg
  • Draslík 4.5 mg
  • Vláknina 888.5 mg
  • Vitamín A 888.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na polovině sádla dozlatova opražíme krupici. Ze zbylého sádla a mouky připravíme světlou jíšku, přisypeme mletou papriku, zamícháme a odstavíme z plotny. Ihned zalijeme vodou a rozšleháme. Přidáme opraženou krupici, osolíme a chvíli povaříme.

Komentáře k receptu