Maďarská polévka z pražené krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 144 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 10 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 9.7 mg
- Draslík 4.5 mg
- Vláknina 888.5 mg
- Vitamín A 888.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na polovině sádla dozlatova opražíme krupici. Ze zbylého sádla a mouky připravíme světlou jíšku, přisypeme mletou papriku, zamícháme a odstavíme z plotny. Ihned zalijeme vodou a rozšleháme. Přidáme opraženou krupici, osolíme a chvíli povaříme.