Vepřové hranolky v leču
Suroviny
- 400 g Vepřová plec
- 400 g Lečo sterilované
- 250 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 816 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 60 g
- Sodík 784 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 173.6 mg
- Draslík 1140.5 mg
- Vláknina 2153.5 mg
- Vitamín A 2153.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 54.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na hranolky. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso a za stálého míchání je opečeme. Vmícháme mletou papriku, krátce osmahneme a podlijeme vodou. Osolíme, opepříme a dusíme.
-
2
K téměř měkkému masu přidáme rajčatový protlak, sterilované lečo a smetanu. Dusíme dále, až maso změkne a směs zhoustne.