Maďarská vepřová játra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Játra vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 451.5 mg
  • Draslík 503.4 mg
  • Vláknina 2044.5 mg
  • Vitamín A 2044.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky a opékáme po obou stranách na rozehřátém oleji. Přidáme oloupaný, nasekaný česnek a oloupanou, na kroužky nakrájenou cibuli a chvíli podusíme. Když zesklovatí, posypeme játra mletou paprikou.

  • 2

    Upečená játra osolíme a upravíme na nahřáté talíře.

Komentáře k receptu