Dušené vepřové hranolky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 26 g
- Sodík 283 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 100.5 mg
- Draslík 617.4 mg
- Vláknina 2332 mg
- Vitamín A 2332 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou vepřovou kýtu nakrájíme na hranolky a za stálého míchání zprudka osmahneme na rozehřátém oleji.
-
2
Potom vmícháme mletou papriku, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očištěné, na proužky nakrájené papriky a nasekanou feferonku. Vše krátce osmahneme. Nakonec přidáme kečup, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Podle chuti osolíme. Během dušení maso podle potřeby podléváme trochou vody.