Dušené vepřové hranolky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 hrnek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 617.4 mg
  • Vláknina 2332 mg
  • Vitamín A 2332 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou vepřovou kýtu nakrájíme na hranolky a za stálého míchání zprudka osmahneme na rozehřátém oleji.

  • 2

    Potom vmícháme mletou papriku, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očištěné, na proužky nakrájené papriky a nasekanou feferonku. Vše krátce osmahneme. Nakonec přidáme kečup, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Podle chuti osolíme. Během dušení maso podle potřeby podléváme trochou vody.

Komentáře k receptu