Vařený candát s pikantní omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Majonéza
  • 500 g Candát obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 ks Jablka
  • 4 dl Voda pitná
  • 1 dl Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0.4 mg
  • Draslík 89.9 mg
  • Vláknina 1926 mg
  • Vitamín A 1926 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do majonézy nastrouháme oloupané jablko, přimícháme jogurt a dobře rozšleháme. Ochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou a worcesterem.

  • 2

    Očištěného candáta uvaříme v osolené, vínem ochucené vodě. Rybu opatrně vyjmeme a porce upravíme na talíře. Přelijeme připravenou omáčkou.

Komentáře k receptu