Vegetariánské chilli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 8 g
- Sodík 736 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 13.1 mg
- Draslík 1059.2 mg
- Vláknina 21238 mg
- Vitamín A 21238 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nasekáme, cukety omyjeme a nakrájíme na kostičky. Papriku omyjeme, vyjmeme semínka a nasekáme ji na drobno. Fazole dáme do cedníku a propláchneme. Sýr nastrouháme na hrubo.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme cibuli, papriku a 5 minut smažíme doměkka. Přidáme chilli, kmín, sůl a ještě minutu podusíme.
-
3
Přidáme cuketu, rajčata i se šťávou a mraženou kukuřici, vše přivedeme k varu. Snížíme teplotu, hrnec částečně zakryjeme a vaříme 12 minut mírným varem za občasného promíchání. Pak přidáme fazole a ještě 3 minuty prohříváme.
-
4
Směs dáme na čtyři talíře, každou porci posypeme sýrem a ihned podáváme.