Vegetariánské chilli

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Čedar
  • 800 g Rajčata
  • 300 g Kukuřice mražená
  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 3 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 736 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 13.1 mg
  • Draslík 1059.2 mg
  • Vláknina 21238 mg
  • Vitamín A 21238 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nasekáme, cukety omyjeme a nakrájíme na kostičky. Papriku omyjeme, vyjmeme semínka a nasekáme ji na drobno. Fazole dáme do cedníku a propláchneme. Sýr nastrouháme na hrubo.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, vložíme cibuli, papriku a 5 minut smažíme doměkka. Přidáme chilli, kmín, sůl a ještě minutu podusíme.

  • 3

    Přidáme cuketu, rajčata i se šťávou a mraženou kukuřici, vše přivedeme k varu. Snížíme teplotu, hrnec částečně zakryjeme a vaříme 12 minut mírným varem za občasného promíchání. Pak přidáme fazole a ještě 3 minuty prohříváme.

  • 4

    Směs dáme na čtyři talíře, každou porci posypeme sýrem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu