Sladkokyselé jarní cibulky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 73 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 0 g
- Sodík 73 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 103.4 mg
- Vláknina 923 mg
- Vitamín A 923 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Svazky cibulek očistíme a trochu zkrátíme zelenou nať.
-
2
V hrnci přivedeme k varu vodu s vínem a cibulkami.
-
3
Zázvor oloupeme a nakrájíme na drobno. K cibulkám přidáme cukr, sůl, pepř, muškátový oříšek a zázvor. Vše povaříme asi 6–8 minut.
-
4
Pak cibulky rozdělíme a podáváme jako přílohu k hovězím nebo vepřovým steakům.