Bramborový guláš s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 30 g Mouka polohrubá
  • 500 g Salám jemný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1.6 l Voda pitná
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 754 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 1395 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 124.6 mg
  • Draslík 1362.8 mg
  • Vláknina 15844 mg
  • Vitamín A 15844 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, ne zcela doměkka, oloupeme je a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, zasypeme ji polohrubou moukou a zalijeme mlékem. Na mírném ohni povaříme asi 10 minut.

  • 3

    Salám nakrájíme na kolečka a vložíme do omáčky spolu s bramborami. Vše ještě krátce podusíme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.

  • 4

    Guláš dochutíme vínem, solí, pepřem a špetkou muškátu.

Komentáře k receptu