Bramborový guláš s vínem
Suroviny
- 1000 g Brambory
- 50 g Sádlo škvařené
- 30 g Mouka polohrubá
- 500 g Salám jemný
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1.6 l Voda pitná
- 0.5 l Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 754 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 48 g
- Sodík 1395 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 124.6 mg
- Draslík 1362.8 mg
- Vláknina 15844 mg
- Vitamín A 15844 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, ne zcela doměkka, oloupeme je a nakrájíme na plátky.
-
2
Oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, zasypeme ji polohrubou moukou a zalijeme mlékem. Na mírném ohni povaříme asi 10 minut.
-
3
Salám nakrájíme na kolečka a vložíme do omáčky spolu s bramborami. Vše ještě krátce podusíme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.
-
4
Guláš dochutíme vínem, solí, pepřem a špetkou muškátu.