Zkaramelizované šalotky s medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 21 g Máslo čerstvé
  • 450 g Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 0.125 l Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 156 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 6.3 mg
  • Draslík 385.7 mg
  • Vláknina 79.8 mg
  • Vitamín A 79.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané cibulky vložíme na 1 - 2 hodiny do vody s vinným octem, poté okapané cibulky osmahneme v pánvi na másle po všech stranách, přidáme med a necháme zkaramelizovat. Zalijeme vývarem, na mírném ohni vaříme, dokud cibulky nezměknou.

  • 2

    Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu