Zaječí hřbet s hořčicovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Zaječí maso
  • 100 ml Víno červené
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Hořčice kremžská
  • 1 polévková lžíce Víno madeira
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 130 mg
  • Draslík 647.6 mg
  • Vláknina 184.8 mg
  • Vitamín A 184.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a prolisujeme, maso opepříme. V pánvi rozpálíme olej a máslo. Plátky masa krátce opečeme z obou stran. Přidáme sůl, hořčici, česnek, víno a vaříme 8-10 minut, při mírné teplotě.

  • 2

    Maso vyjmeme z pánve a uchováme v teple. Škrob rozmícháme ve vývaru a přidáme k výpeku. Omáčku osolíme, opepříme, přidáme tymián, smetanu a madeiru. Povaříme asi 3 minuty a dochutíme.

  • 3

    Hotové maso nakrájíme šikmo přes vlákno, upravíme na mísu nebo na talíře a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu