Zaječí hřbet s hořčicovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Zaječí maso
- 100 ml Víno červené
- 100 ml Hovězí vývar základní
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Solamyl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Hořčice kremžská
- 1 polévková lžíce Víno madeira
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 11 g
- Sodík 281 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 130 mg
- Draslík 647.6 mg
- Vláknina 184.8 mg
- Vitamín A 184.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a prolisujeme, maso opepříme. V pánvi rozpálíme olej a máslo. Plátky masa krátce opečeme z obou stran. Přidáme sůl, hořčici, česnek, víno a vaříme 8-10 minut, při mírné teplotě.
-
2
Maso vyjmeme z pánve a uchováme v teple. Škrob rozmícháme ve vývaru a přidáme k výpeku. Omáčku osolíme, opepříme, přidáme tymián, smetanu a madeiru. Povaříme asi 3 minuty a dochutíme.
-
3
Hotové maso nakrájíme šikmo přes vlákno, upravíme na mísu nebo na talíře a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme.