Smažené dary moře se zázvorem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 20 g Zázvor celý
  • 115 g Sépie
  • 115 g Hřebenatka
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 ks Salát ledový
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Limetka
  • 1 hrst Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 4 polévková lžíce Mléko kokosové
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 533 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 188.4 mg
  • Draslík 801 mg
  • Vláknina 7247.5 mg
  • Vitamín A 7247.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 82.1 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvičce rozehřejeme slunečnicový a sezamový olej. Zázvor a jarní cibulky nakrájíme najemno a osmahneme dozlatova. Přidáme červenou papriku zbavenou semínek a nakrájenou a restujeme další cca 3 min.

  • 2

    Poté přidáme hřebenatky, oloupané krevety a sépiové kroužky a dusíme cca 3 min, dokud mořské plody nebudou téměř hotové.

  • 3

    Vmícháme limetovou šťávu, sójovou omáčku a kokosové mléko a necháme krátce povařit, dokud šťáva mírně nezhoustne a ochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Na talíře naaranžujeme libovolný zeleninový salát, navrch přidáme směs a zalijeme šťávou. Podáváme s dílky limety.

Komentáře k receptu