Smažené dary moře se zázvorem
Suroviny
- 200 g Krevety tygří - loupané
- 20 g Zázvor celý
- 115 g Sépie
- 115 g Hřebenatka
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 1 ks Salát ledový
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Limetka
- 1 hrst Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 4 polévková lžíce Mléko kokosové
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 11 g
- Sodík 533 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 188.4 mg
- Draslík 801 mg
- Vláknina 7247.5 mg
- Vitamín A 7247.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 82.1 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvičce rozehřejeme slunečnicový a sezamový olej. Zázvor a jarní cibulky nakrájíme najemno a osmahneme dozlatova. Přidáme červenou papriku zbavenou semínek a nakrájenou a restujeme další cca 3 min.
-
2
Poté přidáme hřebenatky, oloupané krevety a sépiové kroužky a dusíme cca 3 min, dokud mořské plody nebudou téměř hotové.
-
3
Vmícháme limetovou šťávu, sójovou omáčku a kokosové mléko a necháme krátce povařit, dokud šťáva mírně nezhoustne a ochutíme solí a pepřem.
-
4
Na talíře naaranžujeme libovolný zeleninový salát, navrch přidáme směs a zalijeme šťávou. Podáváme s dílky limety.