Tvarohový krém se švestkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 500 g Švestky
  • 200 ml Sirup višňový
  • 100 ml Víno červené
  • 150 ml Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Kakao - prášek
  • 4 ks Hřebíček
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.5 ks Skořice celá
  • 0.25 hrst Máta
  • 1 špetka Sacharin
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 230 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 11.6 mg
  • Draslík 381.3 mg
  • Vláknina 9484.1 mg
  • Vitamín A 9484.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky řádně omyjeme a vypeckujeme. Solamyl rozmícháme ve 4 lžících višňového sirupu. Do kastrůlku vylijeme zbylý višňový sirup, přilijeme červené víno, přidáme celou skořici a hřebíčky, vložíme švestky a vaříme 5 minut na mírném plameni. Poté přidáme solamyl a za stálého míchání vaříme minutu do zhoustnutí. Odstavíme, přidáme sladidlo, promícháme a omáčku necháme zcela vychladnout.

  • 2

    Tvaroh s jogurtem rozmixujeme, přidáme vanilkový cukr.

  • 3

    Připravíme si 4 vyšší poháry, na dno každého dáme lžíci omáčky se švestkami, poté vrstvu tvarohového krému a vrstvy střídáme. Jako poslední je vrstva tvarohová. Poháry přikryjeme fólií, uložíme nejméně na dvě hodiny do chladničky. Před servírováním posypeme kakaem a ozdobíme lístky máty.

Komentáře k receptu