Tvarohový krém se švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 4 g
- Sodík 230 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 11.6 mg
- Draslík 381.3 mg
- Vláknina 9484.1 mg
- Vitamín A 9484.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Švestky řádně omyjeme a vypeckujeme. Solamyl rozmícháme ve 4 lžících višňového sirupu. Do kastrůlku vylijeme zbylý višňový sirup, přilijeme červené víno, přidáme celou skořici a hřebíčky, vložíme švestky a vaříme 5 minut na mírném plameni. Poté přidáme solamyl a za stálého míchání vaříme minutu do zhoustnutí. Odstavíme, přidáme sladidlo, promícháme a omáčku necháme zcela vychladnout.
-
2
Tvaroh s jogurtem rozmixujeme, přidáme vanilkový cukr.
-
3
Připravíme si 4 vyšší poháry, na dno každého dáme lžíci omáčky se švestkami, poté vrstvu tvarohového krému a vrstvy střídáme. Jako poslední je vrstva tvarohová. Poháry přikryjeme fólií, uložíme nejméně na dvě hodiny do chladničky. Před servírováním posypeme kakaem a ozdobíme lístky máty.