Brambory s pórkem a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Pórek
  • 1000 g Brambory vařené ve slupce
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Kardamom
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 5 polévková lžíce Mandle plátky
  • 0.24 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 851 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 1336.6 mg
  • Vláknina 23518.1 mg
  • Vitamín A 23518.1 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 93.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na nudličky přibližně centimetr široké. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky nebo na osminky.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olej, krátce na něm opražíme kmín, chilli koření, koriandr, skořici, kardamom a plátky mandlí. Přidáme pórek, mírně osolíme a za stálého míchání opečeme. Vložíáme brambory, znovu mírně osolíme, nakonec přilijeme smetanu, ochutíme citronovou kůrou a zvolna dusíme pod pokličkou asi 7 minut.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu