Brambory pečené s rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 1000 g Brambory
- 300 g Rajčata
- 0.5 krajíc Chléb toastový
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.7 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 2 g
- Sodík 128 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1243.2 mg
- Vláknina 14946.2 mg
- Vitamín A 14946.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory dobře omyjeme a zabalíme do alobalu, pečeme je v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 35 minut.
-
2
Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a nahrubo nakrájíme.
-
3
Celozrnný toastový chléb opečeme a rozdrobíme.
-
4
Rajčata, toast, oloupaný a nasekaný česnek, olej, ocet, kmín, papriku i oregano rozmixujeme na omáčku, podle chuti osolíme, opepříme.
-
5
Brambory vyjmeme z alobalu, upravíme na talíře a podáváme s připravenou studenou omáčkou.