Brambory pečené s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 300 g Rajčata
  • 0.5 krajíc Chléb toastový
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.7 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 177 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 128 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1243.2 mg
  • Vláknina 14946.2 mg
  • Vitamín A 14946.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory dobře omyjeme a zabalíme do alobalu, pečeme je v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 35 minut.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a nahrubo nakrájíme.

  • 3

    Celozrnný toastový chléb opečeme a rozdrobíme.

  • 4

    Rajčata, toast, oloupaný a nasekaný česnek, olej, ocet, kmín, papriku i oregano rozmixujeme na omáčku, podle chuti osolíme, opepříme.

  • 5

    Brambory vyjmeme z alobalu, upravíme na talíře a podáváme s připravenou studenou omáčkou.

Komentáře k receptu