Provensálská kuřecí stehýnka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 48 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 80 g Olivy černé
  • 100 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Šafrán
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.25 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 553 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 597 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 166 mg
  • Draslík 735.8 mg
  • Vláknina 4895.3 mg
  • Vitamín A 4895.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pekáči rozehřejeme olej, vložíme do něj stehýnka a opékáme 15 minut, ze všech stran. Cibuli nakrájíme na osminky a česnek jemně nasekáme. Maso vyndáme z pekáče, posypeme pepřem, solí a dáme stranou. Cibuli, česnek a šafrán dáme do pekáče s výpekem a 3 minuty dusíme. Přilijeme vývar, víno a přivedeme k varu. Rajčata z konzervy slijeme, nakrájíme na poloviny a spolu s bobkovým listem přidáme do pekáče. Vložíme opečená stehýnka, zakryjeme a dusíme asi 10 minut, při střední teplotě.

  • 2

    Cukety omyjeme, nakrájíme na 5 mm silné plátky a spolu s olivami přidáme do pekáče. Dusíme 5 minut, odkryjeme a dusíme dalších 5 minut. Vyjmeme bobkový list, osolíme, opepříme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu