Paluza

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 250 g Borůvky
  • 4.2 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 158.9 mg
  • Vláknina 6350 mg
  • Vitamín A 6350 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté borůvky zalijeme 4 dl studené vody, přidáme cukr a uvedeme do varu.

  • 2

    Zvlášť v troše vody rozmícháme solamyl. Když se voda s borůvkami začne vařit, vlijeme rozmíchaný škrob a vaříme ještě 5 minut.

  • 3

    Hotovou paluzu rozlijeme do mističek a necháme vychladit a ztuhnout. Před podáváním posypeme dezert mletými ořechy.

Komentáře k receptu