Paluza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 17 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 158.9 mg
- Vláknina 6350 mg
- Vitamín A 6350 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté borůvky zalijeme 4 dl studené vody, přidáme cukr a uvedeme do varu.
-
2
Zvlášť v troše vody rozmícháme solamyl. Když se voda s borůvkami začne vařit, vlijeme rozmíchaný škrob a vaříme ještě 5 minut.
-
3
Hotovou paluzu rozlijeme do mističek a necháme vychladit a ztuhnout. Před podáváním posypeme dezert mletými ořechy.