Plněný kvašený chléb
Suroviny
- 300 g Chléb celozrnný pšenično-žitný
- 80 g Salám jemný
- 50 g Olivy černé
- 100 g Špenát listový čerstvý
- 50 g Olivy nakládané
- 80 g Sýr Provolone
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 2 ks Rajčata
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 18 g
- Sodík 687 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 29.8 mg
- Draslík 318.6 mg
- Vláknina 4015.5 mg
- Vitamín A 4015.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mixéru umixujeme olivy, ocet, olej a oregano. Ke směsi přimícháme nasekanou petržel.
-
2
Horní třetinu kulatého žitného chleba odkrojíme a z obou částí vydlabeme měkkou střídu tak, aby zůstaly stěny o síle asi 2,5 cm.
-
3
Větší část olivové směsi rozetřeme do dutiny chlebové misky. Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.
-
4
Polovinu špenátu a rajčat, všechen sýr a tence nakrájený salám narovnáme do bochníku. Navrch dáme zbývající špenát a druhou polovinu rajčat. Zbylou olivovou směsí potřeme víčko chleba.
-
5
Bochník uzavřeme víčkem a obě části přitlačíme k sobě. Naplněný bochník nakrájíme pilkovým nožem na čtvrky a ihned podáváme.
-
6