Fazolky s vepřovými panenkami
Suroviny
- 500 g Fazolové lusky zelené
- 100 g Anglická slanina
- 400 g Vepřová panenka
- 200 g Máslo čerstvé
- 125 ml Vývar z hovězích kostí
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Šalotka
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Saturejka
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 697 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 53 g
- Sodík 632 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 398.2 mg
- Draslík 1195.9 mg
- Vláknina 9453.4 mg
- Vitamín A 9453.4 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 49.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté fazolky povaříme ve vývaru 15 minut, necháme okapat. Do každého plátku slaniny zabalíme asi 10 ks fazolek, vložíme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 10 minut do křupava.
-
2
Omytou vepřovou panenku nakrájíme na plátky, opečeme na oleji po každé straně cca 4 minuty, maso osolíme, opepříme a spolu s fazolkami udržujeme v teple.
-
3
Oloupanou šalotku na jemno nasekáme, svaříme s 1/3 lístků satruejky, vínem, octem a 4 lžícemi vývaru. Propasírujeme sítem, rozmícháme se žloutkem a ve vodní lázni utřeme do krému. Postupně zašleháme rozpuštěné máslo, přidáme zbylou saturejku a opepříme.
-
4
Fazolky, plátky masa a krém upravíme na talíře a ihned podáváme.