Ragú z hub a Tofu s rýží Basmati

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rýže loupaná
  • 650 g Houby čerstvé
  • 200 g Sýr sójový - Tofu
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 250 ml Smetana sójová
  • 2 kávová lžička Solamyl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Tuk rostlinný
  • 1 polévková lžíce Provensálské koření
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.18 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 571 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 1.1 mg
  • Draslík 1047.8 mg
  • Vláknina 19257 mg
  • Vitamín A 19257 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    800 ml vody se solí a tukem přivedeme v hrnci k varu, přisypeme rýži, promícháme, vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 15 - 20 minut. Ke konci vaření občas promícháme.

  • 2

    Houby očistíme, konce nožiček odřízneme. Žampióny nakrájíme na čtvrtiny, ostatní houby na kousky. Uzené Tofu nakrájíme na malé kostičky, cibuli a česnek nasekáme nadrobno.

  • 3

    Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a smažíme, až zesklovatí. Vsypeme česnek, krátce společně podusíme, česnek nesmí zhnědnout. Dodáme houby, smažíme 5 minut, potom Tofu a smažíme ještě 5 minut.

  • 4

    Kopr a petrželku propláchneme, otrháme lístky, posekáme na jemno. Houby zalijeme sherry, vývarem, přidáme provensálské koření a petrželku. Vaříme při nízké teplotě 5 minut pod pokličkou.

  • 5

    Škrob dobře rozmícháme ve dvou lžících studené vody, k ragú přilijeme sójovou omáčku, škrob a necháme krátce povařit, poté odstavíme.

  • 6

    Hotový pokrm dochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou, vmícháme kopr, ihned podáváme s rýží Basmati.

  • 7

Komentáře k receptu