Bramborové ragú s paprikou
Suroviny
- 300 ml Rajčatová šťáva
- 200 ml Vývar zeleninový
- 100 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 2 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika žlutá
- 5 ks Šalvěj čerstvá
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Jalovec
- 1 kg Brambory
- 0.84 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Papriková pasta sladká
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 4 g
- Sodík 465 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 0.9 mg
- Draslík 1510 mg
- Vláknina 18877.8 mg
- Vitamín A 18877.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 126.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, opereme a nakrájíme na kostky. Papriky opláchneme, rozpůlíme, vyjmeme semínka, pokrájíme na kousky, cibuli oloupeme a krájíme na tenká kolečka.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, rozkrájenou zeleninu v něm dusíme asi 2 minuty.
-
3
Lístky šalvěje opláchneme a osušíme, do hrnce přidáme paprikový a rajský protlak, lístky šalvěje a dusíme ještě 2 minuty.
-
4
Přidáme rajčatovou šťávu, vývar, víno, bobkový list a jalovec, hrnec přiklopíme, vaříme 30 - 35 minut.
-
5
Bobkový list vyjmeme, dochutíme mletou paprikou, solí, pepřem a podáváme s čerstvým chlebem.