Fazolky v kořeněném nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 97 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 2 g
- Sodík 1564 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 415.3 mg
- Vláknina 20125.6 mg
- Vitamín A 20125.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné fazolky omyjeme a vaříme v osolené vodě asi 8 minut. Scedíme je a necháme okapat.
-
2
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na špalíčky. Zalijeme 500 ml vody, octem, přidáme cukr, hořčičná semínka a uvedeme do varu. Horkým nálevem zalijeme fazolky se snítkami bylinek v čistých sklenicích a dobře uzavřeme.
-
3
Na dno hrnce rozprostřeme utěrku, postavíme na ni sklenice, zalijeme do poloviny vodou, uvedeme do varu a při mírné teplotě - nevaříme - sterilujeme asi 25 minut.
-
4
Sklenice vyjmeme a necháme vychladnout.