Fazolky v kořeněném nálevu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 58 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Fazolové lusky zelené
  • 40 g Sůl
  • 250 ml Ocet vinný
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Saturejka
  • 3 ks Kopr čerstvý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Hořčičné semínko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 97 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 1564 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 415.3 mg
  • Vláknina 20125.6 mg
  • Vitamín A 20125.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné fazolky omyjeme a vaříme v osolené vodě asi 8 minut. Scedíme je a necháme okapat.

  • 2

    Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na špalíčky. Zalijeme 500 ml vody, octem, přidáme cukr, hořčičná semínka a uvedeme do varu. Horkým nálevem zalijeme fazolky se snítkami bylinek v čistých sklenicích a dobře uzavřeme.

  • 3

    Na dno hrnce rozprostřeme utěrku, postavíme na ni sklenice, zalijeme do poloviny vodou, uvedeme do varu a při mírné teplotě - nevaříme - sterilujeme asi 25 minut.

  • 4

    Sklenice vyjmeme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu