Brambory pečené s vinnou klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 500 g Klobása vinná
  • 200 ml Voda pitná
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 626 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 1041.1 mg
  • Vláknina 12942.8 mg
  • Vitamín A 12942.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 61 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V zapékací míse rozehřejeme olej a zprudka na něm po obou stranách opečeme vinnou klobásu stočenou do spirály. Přilijeme 200 ml horké vody.

  • 2

    Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Klobásu nadzdvihneme a na dno zapékací mísy rozprostřeme polovinu brambor. Na ně položíme klobásu a kolem urovnáme zbylé brambory. Posypeme majoránkou, osolíme, opepříme a zalijeme smetanou.

  • 3

    Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.

Komentáře k receptu