Brambory pečené s vinnou klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 40 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 1041.1 mg
- Vláknina 12942.8 mg
- Vitamín A 12942.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 61 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V zapékací míse rozehřejeme olej a zprudka na něm po obou stranách opečeme vinnou klobásu stočenou do spirály. Přilijeme 200 ml horké vody.
-
2
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Klobásu nadzdvihneme a na dno zapékací mísy rozprostřeme polovinu brambor. Na ně položíme klobásu a kolem urovnáme zbylé brambory. Posypeme majoránkou, osolíme, opepříme a zalijeme smetanou.
-
3
Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.