Pepitas
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 205 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 16 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 320.9 mg
- Vláknina 5734 mg
- Vitamín A 5734 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Menší pánev se silným dnem nahřejeme, vložíme dýňová semena a několik minut je pražíme nasucho za stálého míchání, dokud se nezvětší.
-
2
Přidáme drcený česnek, ještě pár minut pražíme za stálého míchání. Osolíme, přidáme rozdrcená sušená chilli a promícháme. Vypneme oheň, pánev necháme na sporáku, semena posypeme cukrem a zatřeseme pánví, aby byla všechna dobře obalená.
-
3
Pepitas vysypeme do mísy a ihned podáváme se čtvrtkou limetky na pokapání. Semena se mohou nechat vychladit a uschovat v uzavřené nádobě.