Roštěnky se šalvějovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 753 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 59 g
- Sodík 314 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 153.3 mg
- Draslík 699.8 mg
- Vláknina 4423.4 mg
- Vitamín A 4423.4 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalvěj omyjeme, osušíme, několik lístků necháme na ozdobu a zbylé nasekáme. 1 lžíci nasekané šalvěje také odložíme stranou.
-
2
Máslo, až 2 lžíce, smícháme se šalvějí, citronovou šťávou, solí a pepřem. Zabalíme do fólie a necháme v chladničce ztuhnout.
-
3
Omyté maso nakrájíme na plátky, osušíme a potřeme pepřem a lžící nasekané šalvěje. Maso opékáme na zbylém rozehřátém másle asi 5 minut z obou stran, osolíme, přikryjeme alobalem a necháme na teplém místě.
-
4
Šťávu zalijeme vínem, krátce povaříme a vmícháme zakysanou smetanu.
-
5
Roštěnky urovnáme na mísu. Maso podáváme s plátky citronu, na plátky nakrájeným šalvějovým máslem, omáčkou a lístky šalvěje.