Roštěnky se šalvějovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 700 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 125 g Zakysaná smetana
  • 250 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 753 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 314 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 153.3 mg
  • Draslík 699.8 mg
  • Vláknina 4423.4 mg
  • Vitamín A 4423.4 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalvěj omyjeme, osušíme, několik lístků necháme na ozdobu a zbylé nasekáme. 1 lžíci nasekané šalvěje také odložíme stranou.

  • 2

    Máslo, až 2 lžíce, smícháme se šalvějí, citronovou šťávou, solí a pepřem. Zabalíme do fólie a necháme v chladničce ztuhnout.

  • 3

    Omyté maso nakrájíme na plátky, osušíme a potřeme pepřem a lžící nasekané šalvěje. Maso opékáme na zbylém rozehřátém másle asi 5 minut z obou stran, osolíme, přikryjeme alobalem a necháme na teplém místě.

  • 4

    Šťávu zalijeme vínem, krátce povaříme a vmícháme zakysanou smetanu.

  • 5

    Roštěnky urovnáme na mísu. Maso podáváme s plátky citronu, na plátky nakrájeným šalvějovým máslem, omáčkou a lístky šalvěje.

Komentáře k receptu