Jehněčí caldereta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 25 g Strouhanka
  • 1000 g Jehněčí kýta
  • 250 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Kosti vepřové
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Máta
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 709 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 128 g
  • Sodík 239 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 165.3 mg
  • Draslík 1165.5 mg
  • Vláknina 8636.7 mg
  • Vitamín A 8636.7 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větší ohnivzdorné nádobě rozpálíme olej, přidáme nasekanou cibuli, mrkev, papriku, utřený česnek a smažíme do změknutí. Přidáme na kostky nakrájené jehněčí, šunkovou kost nebo odřezky, krájená rajčata z konzervy, nasekanou petrželku, mátu, protlak, bobkové listy, víno a 185 ml vody. Přivedeme k varu, zakryjeme a pečeme 1 až 1 1/2 hodiny v předehřáté troubě na 180°C, dokud maso nezměkne.

  • 2

    Smícháme kmín, mletou papriku, strouhanku, skořici a špetku pepře.

  • 3

    Jehněčí vyndáme z pečící nádoby, bobkový list a šunkovou kost vyhodíme. Zeleninu rozmixujeme i s vývarem na pyré. Smícháme se strouhankovou směsí. Za stálého míchání vaříme asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.

  • 4

    Maso vrátíme do omáčky a při střední teplotě prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu