Rýžový pudink se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Rýže loupaná
  • 20 g Cukr vanilka
  • 10 g Sůl
  • 20 g Želatina bílá plátky
  • 120 g Cukr moučkový
  • 10 ml Olej stolní
  • 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Sirup malinový
  • 1 l Voda pitná
  • 1 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 514 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 404 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 65.6 mg
  • Draslík 31.3 mg
  • Vláknina 2240 mg
  • Vitamín A 2240 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži přebereme, propláchneme, několikrát prolijeme vařící vodou, zalijeme ji mlékem a vaříme doměkka.

  • 2

    Do uvařené horké rýže přidáme sůl, vanilkový cukr, moučkový cukr a zamícháme do ní ve vodě nabobtnalou želatinu, aby se v rýži rozpustila. Rýži necháme zcela vychladnout.

  • 3

    Potom do rýže přidáme polovinu dávky tekuté smetany a polovinu dávky ušlehané smetany a zlehka promícháme. Porcelánové šálky vytřené olejem naplníme směsí a dáme do chladničky.

  • 4

    Ztuhlou rýži vyklopíme na talířek, ozdobíme vyšlehanou a oslazenou smetanou a podlijeme ji ovocným sirupem zředěným převařenou vodou.

  • 5

    Hotový pudink uchováváme stále v chladničce.

Komentáře k receptu