Domácí marinované sledě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 9 g
- Sodík 307 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 498.6 mg
- Vláknina 6603.8 mg
- Vitamín A 6603.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrolu nalijeme ocet, citronovou šťávu, 125 ml vody, přidáme hořčičná semínka a vše uvedeme do varu. Přidáme očištěné, na špalíčky nakrájené cibulky a vaříme asi 5 minut těsně pod bodem varu. Odstavíme z ohně, necháme vychladnout.
-
2
Uvařené brambory rozpůlíme a spolu s řezy ze sleďů je navrstvíme do mísy. Opepříme a zalijeme vychladlou marinádou. Nakonec pokrm posypeme nasekaným koprem. Mísu zakryjeme fólií a sledě necháme alespoň 2 dny rozležet.