Chlazené citrónové suflé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 23 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 181.3 mg
- Draslík 139.1 mg
- Vláknina 4163.3 mg
- Vitamín A 4163.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky, citrónovou kůru a šťávu vyšleháme ve větší míse do zhoustnutí. Přisypeme cukr, mísu postavíme na hrnec s horkou vodou a šleháme, až směs zhoustne a táhne se. Odstavíme a ještě několik minut šleháme.
-
2
Želatinu rozpustíme ve 3 - 4 lžících vody, nalijeme do směsi a promícháme. Mísu postavíme na studené místo, například na led a mícháme, než směs zhoustne.
-
3
Bílky ušleháme do pevného ale nijak suchého sněhu. Šlehačku také ušleháme a spolu se sněhem vmícháme do směsi. Kolem mísy na suflé připevníme dvojitý povoskovaný papír, aby přesahoval okraje asi o 7,5 cm.
-
4
Směs nalijeme do připravené mísy a zchladíme, aby želatina ztuhla. Před podáváním odstraníme papír a část šlehačky natřeme po stranách směsi. Oříšky nasekáme na jemno a opatrně vtlačíme do stran šlehačky. Zbytek nastříkáme do tvaru a horní část suflé ozdobíme hoblinkami citrónové kůry.