Žemlové těsto na ovocné knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 37 g
- Sodík 234 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 172.5 mg
- Draslík 38.9 mg
- Vláknina 1500 mg
- Vitamín A 1500 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze žemlí odkrojíme kůrku, nakrájíme je a namočíme do mléka. Poté prolisujeme, přidáme ostatní přísady, vytvoříme přiměřeně husté těsto. Na válu, posypaném lehce moukou, vytvoříme váleček, nakrájíme na dílky, naplníme ovocem, sbalíme a uvaříme v osolené vodě 8 minut.
-
2
Knedlíky podáváme sypané nastrouhaným tvarohem a pokapané rozehřátým máslem.