Masová roláda se žampiony
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
- 250 g Žampiony čerstvé
- 500 g Maso mleté - mix
- 125 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Koření Mleté maso
- 5 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 43 g
- Sodík 339 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 14.5 mg
- Draslík 296 mg
- Vláknina 2543.8 mg
- Vitamín A 2543.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme na rozehřátém oleji. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a dusíme, dokud se neodpaří všechna tekutina. Potom přidáme cibulku nakrájenou na kolečka a vše opepříme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
-
2
Směs koření rozmícháme ve 125 ml vlažné vody a zapracujeme do mletého masa. Z masa vyválíme mezi dvěma fóliemi plát asi 30 x 40 cm. Horní fólii odstraníme, na maso poklademe žampiony a roládu zavineme. Vložíme ji do vymaštěného pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.