Masová roláda se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Maso mleté - mix
  • 125 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Koření Mleté maso
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 473 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 339 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 14.5 mg
  • Draslík 296 mg
  • Vláknina 2543.8 mg
  • Vitamín A 2543.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme na rozehřátém oleji. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a dusíme, dokud se neodpaří všechna tekutina. Potom přidáme cibulku nakrájenou na kolečka a vše opepříme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.

  • 2

    Směs koření rozmícháme ve 125 ml vlažné vody a zapracujeme do mletého masa. Z masa vyválíme mezi dvěma fóliemi plát asi 30 x 40 cm. Horní fólii odstraníme, na maso poklademe žampiony a roládu zavineme. Vložíme ji do vymaštěného pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

Komentáře k receptu