Zapečená rebarbora s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 7 g
- Sodík 34 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 79.6 mg
- Draslík 836.7 mg
- Vláknina 11659 mg
- Vitamín A 11659 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou rebarboru oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Svaříme 125ml vody s cukrem a rebarboru povaříme asi 2 minuty. Vyjmeme ji, necháme okapat a vložíme do zapékací mísy.
-
2
Cukrovou vodu povaříme ještě 4 minuty, přidáme mléko, uvedeme do varu a vmícháme krupici. Po 2 minutách varu přidáme mascarpone.
-
3
Z bílku ušleháme pevný sníh, žloutek vmícháme do krupice. Přidáme sníh, citronovou kůru, nalijeme na rebarboru a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut.
-
4
Omyté jahody rozmixujeme s vanilkovým cukrem a podáváme se zapečenou rebarborou. Každou porci ozdobíme lístkem meduňky.