Růžičková kapusta s hovězím masem
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 400 g Kapusta růžičková
- 100 g Mrkev kořen
- 400 g Hovězí maso zadní
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Pórek
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Hřebíček
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 l Voda pitná
- 1 šálek Vývar z hovězích kostí
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 73 g
- Sodík 514 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 73.1 mg
- Draslík 550.2 mg
- Vláknina 15882.7 mg
- Vitamín A 15882.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek, celer a mrkev očistíme a nakrájíme na kousky. Jednu cibuli oloupeme a protkneme hřebíčky a bobkovým listem.
-
2
Maso omyjeme a spolu s připravenou zeleninou vložíme do hrnce, zalijeme vařící vodou, osolíme a opepříme. Pod pokličkou vaříme asi 60 minut.
-
3
Kapustu očistíme a spolu s nasekanou cibulí krátce osmahneme na másle. Přilijeme šálek vývaru a pod pokličkou dusíme 10 minut. Podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme muškátem.
-
4
Kapustičky rozdělíme na talíře a obložíme zeleninou a masem.