Mrkvová rýže s tofu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 238 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 112.7 mg
- Vláknina 15935 mg
- Vitamín A 15935 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme sójovou omáčku a kari koření. Tofu nakrájíme na kostičky, vmícháme do omáčky a necháme krátce rozležet.
-
2
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a krátce na něm osmahneme nasekané feferonky a česnek. Přidáme tofu a za častého míchání chvíli opékáme. Nakonec přidáme vařenou rýži, mírně zahřejeme, vmícháme najemno nastrouhanou mrkev a vše chvíli dusíme.
-
3
Hotový pokrm osolíme a vmícháme na kolečka nakrájené jarní cibulky.