Křehký rybízový koláč se sněhem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 12 g
- Sodík 17 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 89 mg
- Draslík 214.6 mg
- Vláknina 4708.8 mg
- Vitamín A 4708.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve smícháme mouku a kypřicí prášek. Postupně přidáme polovinu cukru, máslo a žloutky. Rychle vypracujeme v soudržné těsto, které necháme zabalené ve fólii asi půl hodiny odležet v lednici.
-
2
Z těsta vyválíme na pomoučeném vále kulatý plát a jím vyložíme koláčovou formu, okraje zvýšíme.
-
3
Troubu rozehřejeme na 200C a koláč pečeme cca 15minut.
-
4
Mezitím omyjeme rybíz, necháme okapat a očešeme bobule. Bílky vyšleháme v tuhý sníh, při šlehání postupně zapracujeme zbývající cukr a škrobovou moučku. Nakonec do sněhu vmícháme rybíz. Několik bobulí si ponecháme na dozdobení. Sníh naneseme na předpečený koláč a necháme ještě 10-15minut dopécet.
-
5
Hotový koláč dozdobíme rybízem a můžeme podávat.