Exotické rizoto
Suroviny
- 500 g Vepřová kýta
- 200 g Rýže loupaná
- 500 g Mrkev kořen
- 1 kávová lžička Med včelí
- 2.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 0.25 ks Zázvor celý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 310 g
- Sodík 572 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 83.8 mg
- Draslík 473.6 mg
- Vláknina 10518.2 mg
- Vitamín A 10518.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný zázvor a česnek nadrobno nakrájíme a smícháme se sójovou omáčkou, medem a sezamovým olejem. Vložíme omyté, na hranolky nakrájené maso a necháme marinovat 2 hodiny.
-
2
Propláchnutou rýži uvaříme v 500 ml osolené vody doměkka. Očištěnou mrkev nakrájíme na nudličky, povaříme v osolené vodě 3 minuty a scedíme.
-
3
Maso vyjmeme z marinády a po okapání je ze všech stran opečeme na oleji. Vmícháme mrkev s uvařenou rýží a vše osmahneme, osolíme a opepříme.