Mandarinkový věnec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 250 g Cukr krupice
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 100 g Solamyl
  • 200 g Mandle mleté
  • 100 g Marmeláda pomerančová
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Mandarinky
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 6 polévková lžíce Likér pomerančový
  • 8 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 615 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 128.7 mg
  • Draslík 423.3 mg
  • Vláknina 6576.8 mg
  • Vitamín A 6576.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané mandarinky nakrájíme na plátky a vyložíme jimi vymazanou formu.

  • 2

    Máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl utřeme, zašleháme vejce. Mouku smícháme se Solamylem, mletými mandlemi a práškem do pečiva, spolu s mlékem vmícháme do pěny.

  • 3

    Těsto vlijeme do formy na připravené mandarinky a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut.

  • 4

    Upečený koláč několikrát propícháme vidličkou, pokapeme pomerančovým likérem a potřeme marmeládou. Necháme zezlátnout v troubě asi 15 minut.

Komentáře k receptu