Mandarinkový věnec
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
- 250 g Cukr krupice
- 200 g Mouka polohrubá
- 100 g Solamyl
- 200 g Mandle mleté
- 100 g Marmeláda pomerančová
- 4 ks Vejce slepičí
- 6 ks Mandarinky
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 špetka Sůl
- 6 polévková lžíce Likér pomerančový
- 8 polévková lžíce Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 615 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 35 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 128.7 mg
- Draslík 423.3 mg
- Vláknina 6576.8 mg
- Vitamín A 6576.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané mandarinky nakrájíme na plátky a vyložíme jimi vymazanou formu.
-
2
Máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl utřeme, zašleháme vejce. Mouku smícháme se Solamylem, mletými mandlemi a práškem do pečiva, spolu s mlékem vmícháme do pěny.
-
3
Těsto vlijeme do formy na připravené mandarinky a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut.
-
4
Upečený koláč několikrát propícháme vidličkou, pokapeme pomerančovým likérem a potřeme marmeládou. Necháme zezlátnout v troubě asi 15 minut.