Rajčata v mletém mase
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
- 100 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 12 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Oregano sušené
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kerblík
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 4 polévková lžíce Mouka sójová plnotučná
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 616 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 56 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 14 mg
- Draslík 673.9 mg
- Vláknina 6995.3 mg
- Vitamín A 6995.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.1 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme, oloupeme a obalíme v nasekaných natích, smíchaných se solí.
-
2
Mleté maso promícháme se solí, kořením, prolisovaným česnekem a zahustíme sójovou moukou.
-
3
Připravená rajčata obalíme masovou hmotou, zvolna je smažíme v horkém oleji.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.