Studený rýžový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 3 g
- Sodík 95 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 217.4 mg
- Vláknina 5807.8 mg
- Vitamín A 5807.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 500.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži spaříme horkou vodou, mírně osolíme a uvaříme v mléce na hustou kaši. Osladíme ji krupicovým cukrem a ochutíme vanilkovým cukrem.
-
2
Ze dvou bílků ušleháme pevný sníh a zlehka jej vmícháme do kaše spolu s rozinkami. Krém rozdělíme do misek a necháme vychladnout.
-
3
Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na kousky, podusíme se lžící vody, citronovou šťávou a skořicí. Směs prolisujeme a mírně osladíme.
-
4
Jablečným pyré polijeme krém v miskách a podáváme.