Polévka z cukety a celeru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Máta
  • 1 ks Meduňka
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Bazalka
  • 1 ks Libeček
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 238 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 324 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 812.3 mg
  • Vláknina 30299.9 mg
  • Vitamín A 30299.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z oloupaného celeru, omytého libečku, máty, meduňky, pepře, hřebíčku, soli a vody uvaříme čirý vývar.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, odstavíme z ohně, zalijeme studenou vodou a promícháme. Přilijeme vývar, přidáme očištěnou cuketu nakrájenou na kostičky a vše povaříme 10-15 minut. Nakonec přidáme uvařený celer a polévku rozmixujeme. Podle chuti přidáme citronovou šťávu, pepř a sůl.

  • 3

    Před podáváním posypeme každou porci čerstvou bazalkou.

Komentáře k receptu