Rychlý jahodový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Cukr krupice
  • 500 g Jahody zahradní
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 99.9 mg
  • Draslík 355.5 mg
  • Vláknina 6046.3 mg
  • Vitamín A 6046.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem, osolíme a postupně vmícháme vejce a 2 lžíce změklého másla. Přilijeme trochu mléka a vypracujeme vláčné těsto.

  • 2

    Těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl vložíme do máslem vymaštěné dortové formy, potřeme jej máslem, přikryjeme druhým dílem a upečeme ve středně vyhřáté troubě (asi 15 minut).

  • 3

    Po upečení koláč rozkrojíme a ještě teplý naplníme jahodami, které jsme rozmačkali vidličkou.

Komentáře k receptu