Křenové brambory
Suroviny
- 800 g Brambory
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Cibule
- 0.25 ks Křen
- 2 ks Okurky nakládané
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 3 polévková lžíce Olej salátový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 6 g
- Sodík 2290 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 947.6 mg
- Vláknina 15907.8 mg
- Vitamín A 15907.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.1 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na nudličky.
-
2
K bramborám přidáme nastrouhaný křen, jemně nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené okurky, hořčici smíchanou s octem, olej, cukr, sůl, pepř a nasekanou petrželku. Vše zlehka promícháme.