Pečený kapr se smaženou šalvějí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 47 g
- Sodík 268 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 123.1 mg
- Draslík 538.5 mg
- Vláknina 2614.5 mg
- Vitamín A 2614.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného kapra naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme částí nasekané šalvěje. Necháme odležet asi 20 minut.
-
2
Větší lístky šalvěje omyjeme, obalíme v těstíčku z hladké mouky a mléka a usmažíme je.
-
3
Porce kapra pomoučíme a zvolna upečeme na rozehřátém oleji na pánvi. Výpek podlijeme trochou vody a odvaříme část šťávy. Zakápneme citronovou šťávou, přelijeme porce kapra a podáváme. Na každou porci položíme smažené šalvějové lístky.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.