Pečený kapr se smaženou šalvějí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapr obecný
  • 150 g Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 553 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 123.1 mg
  • Draslík 538.5 mg
  • Vláknina 2614.5 mg
  • Vitamín A 2614.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného kapra naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme částí nasekané šalvěje. Necháme odležet asi 20 minut.

  • 2

    Větší lístky šalvěje omyjeme, obalíme v těstíčku z hladké mouky a mléka a usmažíme je.

  • 3

    Porce kapra pomoučíme a zvolna upečeme na rozehřátém oleji na pánvi. Výpek podlijeme trochou vody a odvaříme část šťávy. Zakápneme citronovou šťávou, přelijeme porce kapra a podáváme. Na každou porci položíme smažené šalvějové lístky.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu