Karamel s vlašskými ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 0.666667 šálek Mléko plnotučné
  • 0.5 šálek Ořechy vlašské
  • 0.25 šálek Cukr krupice
  • 0.12 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Melasa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 93 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 3.3 mg
  • Draslík 80.3 mg
  • Vláknina 804 mg
  • Vitamín A 804 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 173 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku smícháme cukr s melasou, změklé máslo a teplé mléko. Zvolna zahříváme za stálého míchání k bodu varu, ale nevaříme. Zahříváme tak dlouho, až troška směsi po vhození do studené vody utvoří kuličku.

  • 2

    Směs nalijeme na máslem vymazaný plech, po prochladnutí do ní zapracujeme vanilkovou tresť a nahrubo nasekané ořechy. Urovnáme ji na plechu a necháme úplně vychladnout.

  • 3

    Karamel krájíme na malé čtverečky a podáváme.

Komentáře k receptu