Karamel s vlašskými ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 93 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 5 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 3.3 mg
- Draslík 80.3 mg
- Vláknina 804 mg
- Vitamín A 804 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 173 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrůlku smícháme cukr s melasou, změklé máslo a teplé mléko. Zvolna zahříváme za stálého míchání k bodu varu, ale nevaříme. Zahříváme tak dlouho, až troška směsi po vhození do studené vody utvoří kuličku.
-
2
Směs nalijeme na máslem vymazaný plech, po prochladnutí do ní zapracujeme vanilkovou tresť a nahrubo nasekané ořechy. Urovnáme ji na plechu a necháme úplně vychladnout.
-
3
Karamel krájíme na malé čtverečky a podáváme.