Křehký koláč s kysaným mlékem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 29 g
- Sodík 127 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 138.4 mg
- Draslík 195.1 mg
- Vláknina 3827.8 mg
- Vitamín A 3827.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na těsto použijeme 375g mouky, vanilkový cukr, kypřicí přášek, 1 vejce, sůl a máslo. Vše spojíme v soudržnou hmotu a ve fólii dáme na půl hodiny do lednice.
-
2
Z odleželého těsta vyválíme na pomoučeném vále kulatý plát a vložíme do hlubokého plechu. Okraje vyvýšíme.
-
3
Troubu předehřejeme na 200C
-
4
U zbylých vajec oddělíme bílky a žloutky. Žloutky a cukr vyšleháme do hustého krému. Postupně vmícháme zbývající mouku, kysané mléko, citronovou kůru a zakysanou smetanu. Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
-
5
Hotovou hmotu naneseme na těsto, povrch uhladíme a pečeme dozlatova cca 40minut.