Trhanec pečený na pánvi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr krupice
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • 4 polévková lžíce Sirup malinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 626 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 287.8 mg
  • Draslík 144.2 mg
  • Vláknina 4625 mg
  • Vitamín A 4625 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 803.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky, cukr, sůl a polovinu dávky mléka rozšleháme v míse. Postupně přidáváme mouku, až vznikne hladké těstíčko, které zředíme zbylým mlékem. Nakonec vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme máslo, přilijeme část těstíčka a po obou stranách opečeme lehkou, silnější omeletu. Roztrháme ji vidličkou, pocukrujeme a polijeme ovocným sirupem.

  • 3

    Stejně postupujeme do zpracování těstíčka.

Komentáře k receptu