Rybí salát karí
Suroviny
- 100 g Cibule
- 400 g Filé z aljašské tresky
- 100 g Okurky
- 100 g Majonéza
- 100 g Jablka
- 250 ml Voda pitná
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Bobkový list
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 20 g
- Sodík 417 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 40 mg
- Draslík 110.5 mg
- Vláknina 2620.8 mg
- Vitamín A 2620.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do malého množství osolené vařící vody s pepřem a bobkovým listem dáme vařit porce filé asi na 10 minut. Uvařené filé vyjmeme a necháme vychladnout.
-
2
Majonézu smícháme s oloupanými, nastrouhanými jablky a okurkami, jemně nakrájenou cibulí, citronovou šťávou, solí, hořčicí a karí kořením. Nakonec přidáme filé nakrájené na kousky a vše ještě promícháme.