Přesbidlo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 250 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 145 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 99.4 mg
  • Draslík 561.6 mg
  • Vláknina 10100 mg
  • Vitamín A 10100 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mléka, mouky, soli a žloutku připravíme noky a necháme je odpočinout.

  • 2

    Očištěné brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a v osolené vodě uvaříme do měkka. Vodu z brambor slijeme do menšího kastrolu a v ní zavaříme noky. Vykrajujeme je malou lžičkou. Vaříme je 6 minut, poté je vyjmeme, přidáme k bramborám a protřeseme.

  • 3

    „Přesbidlo“ omastíme nakrájenou cibulkou osmahnutou dozlatova na sádle.

Komentáře k receptu