Kořeněný kapr

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Petržel - nať
  • 3 ks Cibule
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej stolní
  • 5 dl Mléko kokosové
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 783 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 146 mg
  • Draslík 1190.5 mg
  • Vláknina 4161.3 mg
  • Vitamín A 4161.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Koření utřeme s česnekem, solí a vodou. Vzniklou kašičkou z obou stran potřeme očištěné porce kapra a uložíme je na 1 hodinu do chladničky.

  • 2

    Na oleji zprudka osmahneme nakrájenou cibuli a vymačkané rajče, přidáme porce kapra a podlijeme kokosovým mlékem. Dusíme asi 20 minut. Pokrm ozdobíme snítkou petržele.

Komentáře k receptu