Kořeněný kapr
Suroviny
- 800 g Kapr obecný
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Petržel - nať
- 3 ks Cibule
- 6 stroužek Česnek
- 1 dl Olej stolní
- 5 dl Mléko kokosové
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 783 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 64 g
- Sodík 317 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 146 mg
- Draslík 1190.5 mg
- Vláknina 4161.3 mg
- Vitamín A 4161.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Koření utřeme s česnekem, solí a vodou. Vzniklou kašičkou z obou stran potřeme očištěné porce kapra a uložíme je na 1 hodinu do chladničky.
-
2
Na oleji zprudka osmahneme nakrájenou cibuli a vymačkané rajče, přidáme porce kapra a podlijeme kokosovým mlékem. Dusíme asi 20 minut. Pokrm ozdobíme snítkou petržele.