Ovocná bublanina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 9 g
- Sodík 19 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 51.1 mg
- Draslík 255.3 mg
- Vláknina 3872.8 mg
- Vitamín A 3872.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Heru necháme změknout, přidáme cukr, žloutky a utřeme. Postupně přiléváme vlažné mléko a 1/3 mouky.
-
2
Z bílků ušleháme sníh, přidáme zbylou mouku s kypřícím práškem a vmícháme do těsta. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.
-
3
Ovoce nejdřív obalíme v hrubé mouce/aby nepadalo při pečení do těsta/a poklademe ho na povrch.
-
4
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut.
-
5
Po upečení necháme vychladnout.