Rýžový nákyp po indicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 9 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 25 mg
- Draslík 80.8 mg
- Vláknina 2590 mg
- Vitamín A 2590 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1550.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přebranou a propláchnutou rýži namočíme do malého množství vody.
-
2
Mléko uvedeme do varu, přidáme rýži a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Přidáme kardamom, cukr, zamícháme a necháme vychladnout.
-
3
Nákyp zdobíme kompotovanými mandarinkami nebo jiným kompotovaným ovocem.